De Stad Amersfoort.nl prominent aanwezig bij marathon

 

Een team van acht mensen werkte zondag 18 juni achter de schermen voor De Stad Amersfoort.nl aan het live-verslag van de Marathon van Amersfoort.

Het is de derde keer dat de nieuwsdienst (internet), BDUvideo en marketing de hele dag lang een groot scherm in Amersfoort vulden met beelden van het sportevenement. In het veld waren daarnaast nog freelancers aan het werk als verslaggever en fotograaf.

 

De dag begon om 09.00 uur met een hardloopwedstrijd voor kinderen en mondde daarna uit in onder meer de marathon. De dag voor de BDU-ploeg startte echter al om 05.00 uur. En dat op Vaderdag. Amersfoorters konden ook hun leukste foto’s sturen voor op het scherm. Ze kregen die in een opvallend frame (zie foto) terug om te delen op social media.

 

,,We kunnen terugkijken op een geslaagde dag´´, zegt coördinator Boy Imminck. ,,We kregen tientallen foto’s en hadden zo een goede interactie met het publiek. Daarnaast hebben we voor het eerst met drie camera’s gewerkt om het live-verslag nog beter te maken. Twee jaar geleden was dat er nog eentje. Bovendien hebben we een mooie videosamenvatting van de dag gemaakt (kijk hier), die inmiddels al bijna 1500 keer is bekeken.”

De Stad Amersfoort.nl werkt voor dit project samen met de organisatie van de Marathon van Amersfoort en het Hoevelakense bedrijf Tekstkar.nl/Van Deuveren Traffic BV.

Geplaatst op 19 juni 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.