De Stad Amersfoort steunt onderzoeksjournalistiek

BDUmedia

In nieuwsblad De Stad Amersfoort is een artikelenreeks gepubliceerd op basis van gedegen onderzoekswerk door journalist Miro Lucassen (in het verleden verbonden aan lokale concurrent AD/Amersfoortse Courant).  Op de website van DeNieuweReporter licht hij toe hoe lastig het is om onderzoeksjournalistiek gefinancierd te krijgen, en dat dankzij de samenwerking met BDUmedia dit toch gelukt is.

 

Bovendien heeft dat ook geleid tot een boekpublicatie over de uitkomsten van het onderzoek.

 

De steun voor dit project past binnen onze ambitie om de kwaliteit van onze lokale media te verbeteren door meer ruimte te bieden aan achtergronden en duiding van het nieuws.


Geplaatst op 8 juli 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.