De Stad Gorinchem.nl zoekt videoteam onder lezerspubliek

zaalvoetbaltoernooi

BDUmedia zet een nieuwe stap op het gebied van bewegend beeld. Door een bijzondere samenwerking met de organisatie van een lokaal zaalvoetbaltoernooi biedt De Stad Gorinchem.nl inwoners de kans om een uniek kijkje achter de schermen van dit evenement te krijgen.
,,Wij zoeken voetbalfanaten die tijdens het toernooi dagelijks korte video’s willen maken. Het leuke is dat wij geen wedstrijdbeelden willen, maar eigenlijk alles willen tonen wat er rond het toernooi gebeurt”, zegt contentmanager Alex Monster van De Stad Gorinchem.nl. ,,De beelden mogen uitdagend en vernieuwend zijn. Tegelijkertijd is het niet nodig om te beschikken over dure video-apparatuur. Lezers hebben een goede smartphone met videofunctie nodig en moeten niet bang zijn om op mensen af te stappen. Als zij dit ‘spannend’ in beeld weten te brengen, bieden wij de kans om tijdens het toernooi deel uit te maken van het videoteam van De Stad Gorinchem.nl.”

Het team bestaat uit meerdere personen. Tijdens het toernooi gaan alle deuren open voor hen open. De videobeelden worden dagelijks getoond op de website van De Stad Gorinchem.nl. Het zaalvoetbalevenement – het Proxsys Champions Cuptoernooi – vindt plaats tijdens de kerstvakantie. 24 amateurverenigingen nemen deel. Het toernooi lokt dagelijks 1200 tot 1500 belangstellenden naar sporthal De Oosterbliek in Gorinchem. De Stad Gorinchem.nl is al 19 jaar als mediapartner aan het sportfestijn verbonden.

BDUmedia overweegt om het experiment met het videoteam ook bij andere evenementen uit te rollen.


Geplaatst op 8 november 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.