De teller staat op tachtig

Het freelancerskorps in Noord-Holland blijft groeien. Inmiddels zijn er voor de zestien titels zo’n tachtig schrijvende freelancers actief. Sommigen schrijven meerdere artikelen per week. Anderen schrijven wanneer er iets op hun pad komt of vullen wekelijks of maandelijks een rubriek.  

De voor Noord-Holland nieuwe manier van werken, krijgt steeds verder vorm. Er zijn zelfs al de eerste speciale producties, zoals een najaarsspecial en een zorgbijlage, verschenen die geheel door een freelancer zijn gemaakt. Iets wat in andere regio’s van BDUmedia al jaren gemeengoed is.  

,,Alle begin is moeilijk en niet alles gaat vlekkeloos, maar we zijn op de goede weg en heel blij met de inzet en betrokkenheid die de freelancers tonen”, zegt contentmanager Diana Boerman.


Geplaatst op 17 november 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.