Zomerserie in BDU-zuid: De veren van Rivierenland

Voor onze titels in de Betuwe, Alblasserwaard en de Kromme Rijnstreek schrijft freelancer Michel Broekhuizen deze zomer een tiendelige serie over de (voet)veren in de regio. Hij reist langs de rivier en voert interessante gesprekken met de schippers. De eerste drie afleveringen zijn inmiddels geplaatst en goed gelezen.

 

Michel sprak voor de eerste aflevering Kees Rijsdijk, hij vaart al een kwart eeuw op de pont tussen Wijk bij Duurstede en Rijswijk. De tweede week ging hij op bezoek bij schipper Jur van de Westeringh en kaartjescontroleur Toine Zwitserlood van de veerpont tussen Rhenen en Lienden. Deze week plaatsten we zijn verhaal over Ad Mourik en Sjaak van Dommelen, over de pont van Wijk bij Duurstede naar Beusichem.


Geplaatst op 13 juli 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.