Deelnemers enthousiast over workshop persbericht schrijven

Zestien vrouwen en mannen hebben woensdagavond 25 april deelgenomen aan de workshop ‘Zo schrijf je een persbericht’ in het kantoor van BDUmedia in Barneveld. Deze werd verzorgd door journalist en schrijfdocent Cees van Dijk in samenwerking met de Barneveldse Krant, waarvoor Van Dijk ook freelancer is.

 

De workshop is bedoeld voor vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven die verantwoordelijk zijn voor persberichten over hun organisatie. De zestien deelnemers kregen allerlei tips over het schrijven van een nieuwswaardig persbericht en maakten ook enkele korte schrijfopdrachten.

 

De deelnemers reageerden enthousiast op de workshop. Aan het eind kregen ze een thuisopdracht mee, waarop ze persoonlijk feedback krijgen. Bij voldoende belangstelling volgen meer workshops.

 

Foto’s: Erik van ‘t Land

 

 


Geplaatst op 30 april 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.