Meer en beter doorverwijzen van krant naar de website

Om de websites van de kranten verder te promoten is het verstandig daarvoor de krant te gebruiken. Die bezorgen we per slot van rekening elke week huis-aan-huis en betere reclame voor je site kun je haast niet bedenken. Tot nu toe leidden beide ‘kanalen’ een relatief onafhankelijk leven. Artikelen werden wel zowel in print als digitaal gepubliceerd, maar van kruisbestuiving was (structureel) slechts in beperkte mate sprake.

Dat willen we de komende tijd drastisch gaan verbeteren, ook omdat we er vol op inzetten om digitaal de leesdichtheid verder te optimaliseren. De redacties in Noord-Holland kregen onlangs instructies hoe ze dit kunnen aanpakken. Andere redacties zullen de komende tijd ook geïnstrueerd worden. Voor een deel is die informatie ook voor onze freelancers van belang. Vandaar dat we een deel van de instructie ook hier publiceren. ‘Ter lering ende vermaeck’.

Bijvoorbeeld: Lezers moeten vooral niet het gevoel krijgen een onvolledige krant of onvolledig artikel te lezen.  De verwijzing ‘lees verder op de website’ is in dat licht niet effectief. Het laat de lezer mogelijk achter met het gevoel niet volledig te zijn ingelicht.

Wat dan wel?

Probeer een onderwerp in tweeën te delen. De freelancer voor sportzaken gaat op verslag bij Telstar – Cambuur. Prima. Je vraagt om een verslag EN de reactie van trainer en aanvoerder. Het verslag in de krant met als verwijzing: Lees de reactie van trainer Andries Jonker en aanvoerder Korpershoek op nieuwsbladijmuiden.nl (en dus niet: lees verder op de website, onze site, de site of www!).

De freelancer ‘natuurzaken’ gaat naar de boswachter, want er is veel overlast in het bos. De freelancer voor een interview over de misstanden en daarnaast om een aantal sprekende voorbeelden (foto’s?) Het interview in krant en daaronder: Voor meer voorbeelden van de overlast in het bos, ga naar nieuwsbladijmuiden.nl.

Goed

Voorbeelden van goede doorverwijzingen naar de website:

* Stichting Marktstadrun Purmerend stelt 2 startbewijzen beschikbaar voor de Marktstadrun op zondag 8 september. Wil jij een startbewijs bemachtigen? Kijk dan op de website Gezinsblad.nl.
(de verwijzing is goed, maar kan tekstueel wat beter:  Stichting Marktstadrun Purmerend stelt 2 GRATIS startbewijzen beschikbaar voor de Marktstadrun op zondag 8 september. Wil jij een gratis startbewijs bemachtigen, ga dan snel naar gezinsblad.nl.)


* Kijk op hcnieuws.nl voor een video van een optreden van The Clarks.

* Kijk elke dag op witteweekbladuithoorn.nl voor het volledige dagprogramma van de Feestweek Uithoorn.

* We hebben alle IVN-excursies van komende weekend op een rij gezet op westfriesweekblad.nl.

* Kijk voor alle interviews uit deze reeks op witteweekbladderondevenen.nl. Zoek op ‘Kettinggesprek’.

* Hoe bereidt Hovocubo zich voor? Over club en team: westfriesweekblad.nl.

* Lees de details van dit initiatief op westfriesweekblad.nl.

* Wil je weten wat de andere teams van Alvoco van plan zijn? Lees het op alkmaarsweekblad.nl.

Niet goed

* Lees verder op de site (of een variant daarvan).

* Het hele verhaal over het compensatiefonds staat op onze website www.nieuwsbladdekennemer.nl
Beter: Kijk voor meer achtergrond over dit onderwerp op nieuwsbladdekennemer.nl.


Geplaatst op 13 september 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.