Dorpsquiz Geldermalsen enorm succes

We hebben in deze nieuwsbrief al eerder kort aandacht besteed aan de eerste editie van de Dorpsquiz Geldermalsen. Vanwege het enorme succes van de quiz willen we dat nog een keer doen.

 

Geldermalsen stond vrijdagavond 12 oktober namelijk op zijn kop. Liefst 27 teams met in totaal 367 (!) deelnemers moesten allerlei uitdagende doe-opdrachten uitvoeren op verschillende locaties in het dorp. Daarnaast dienden ze een karrenvracht aan soms zeer moeilijke quizvragen op te lossen. Ieder team vanuit een zelfgekozen ‘hoofdkwartier’.

 

Het nieuwe evenement is op een bijzondere manier verknoopt aan Nieuwsblad Geldermalsen (NG). Drie van de vier organisatoren zijn freelancer voor deze krant en daarnaast was NG mediapartner van de dorpsquiz. Er was bovendien een mooie verbinding tussen NG, lezers en lokale ondernemers. In de week voor de quiz werd een advertentie in de krant geplaatst waarin de 28 sponsors van de quiz ieder een eigen vraag hadden gezet. Voor het beantwoorden van die vragen moesten de deelnemers naar de winkels toe.

Een andere duidelijke link met NG was de opdracht dat een teamselfie moest worden gemaakt, met daarop ook de papieren versie van Nieuwsblad Geldermalsen (zie foto).

 

Tijdens de quizavond was freelancer Mandy van Diën uit Geldermalsen actief als razende reporter. Ze bezocht een handvol teamlocaties, fotografeerde en filmde en streamde zes keer live via de Facebookpagina van Nieuwsblad Geldermalsen.
Vervolgens schreef Mandy de volgende reportage: (https://nieuwsbladgeldermalsen.nl/lokaal/dorpsquiz-geldermalsen-enorm-succes-499326

 

Samenvattend een fraai voorbeeld van de impact die een lokaal nieuwsblad kan hebben, mede dankzij een crossmediale aanpak. En inspirerend voor andere BDU-titels.

(Foto: Mandy van Diën)


Geplaatst op 19 oktober 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.