Drankrijder koopt kranten op om arrestatie geheim te houden

justitia

Een inspirerend bericht uit De Telegraaf voor wie de losse verkoop van de krant wil bevorderen. Een Amerikaanse man, die met drank achter het stuur werd gepakt, heeft namelijk een drastische maatregel genomen om te voorkomen dat zijn aanhouding bekend werd.

De 43-jarige Joseph Talbot wist dat hij met een arrestatiefoto, de zogenoemde ’mug shot’ in de lokale krant Times of Wayne County zou komen. Hier zat hij niet op te wachten, dus kocht hij de volgende ochtend bijna duizend exemplaren van de krant op.

Doordat tankstations en kruideniers al meteen door hun voorraad heen waren, werd de redactie van de lokale krant ingelicht. Zij kwamen al gauw achter de inkoopactie van Talbot en plaatsen een artikel groot op hun site. Al gauw werd het nieuws opgepikt door Amerikaanse nieuwssites en werd Talbot tot overmaat van ramp wereldwijd bekend.

De man moet op 1 februari voor de rechter verschijnen. De hoofdredacteur van de Times of Wayne County zal het proces op de voet gaan volgen.


Geplaatst op 23 januari 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.