Drie nieuwe velden in webneo

webneo

Drie velden zijn toegevoegd aan het redactiesysteem webneo: ‘gratis’, ‘drupal dossier’ en ‘Videolink’.

 

Het veld Gratis is vooralsnog alleen interessant voor webneo-gebruikers die voor Barneveldse Krant.nl publiceren. De freelancer of redacteur kan voor Barneveldse Krant.nl nu zelf aangeven of het artikel achter een paywall komt te staan of dat de lezer het artikel gratis kan lezen. Freelancers mogen overigens niet zelf bepalen of een artikel gratis leesbaar is of alleen toegankelijk is voor abonnees. Die afweging is voorbehouden aan de redactie. Wel kan de freelancer een artikel op gratis/betaald zetten, mits dat is afgestemd met de redactie. Default heeft het selectieveld de waarde ‘nee’ net zoals het nu is geregeld in de header van een webelement. Overige titels krijgen automatisch de waarde ‘ja’ als een artikel klaar voor publicatie wordt gezet.

 

Het veld ‘drupal dossier’ is bestemd om een artikel te koppelen aan een dossier op de website. Voor Ede Stad.nl en Veenendaalse Krant.nl zouden dat bijvoorbeeld de Finaleweken 2016 kunnen zijn. In de regel zal een freelancer dit veld slechts sporadisch gebruiken, omdat de inschatting of een artikel aan een dossier moet worden toegevoegd in de regel bij het contenthuis ligt.

 

Met het veld ‘videolink’ is het nu ook voor freelancers mogelijk om zelf videolinkjes toe te voegen aan een webelement.

 


Geplaatst op 7 april 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.