Edese Olympiër bezoekt BDUmedia

Kimberley Bos uit Ede kwam eind vorige week op bezoek in het kantoor van BDUmedia in Barneveld. Ze kreeg van video- en webredacteur Boy Imminck een bundeling van haar blogs voor EdeStad.nl. Skeletonster Bos schreef bijna een jaar lang elke maand een blog over haar sportieve reis naar de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

 

Haar traject naar de Spelen ging niet zonder slag of stoot. Tijdens een kwalificatiewedstrijd in Winterberg belandde ze tijdens een heat in een sneeuwstorm en op een beslissend moment moment kreeg ze ook nog eens een infectie. Uiteindelijk mocht ze van het NOC*NSF toch naar de Olympische Spelen. Als eerste Nederlandse skeletonster. Op dat moment schreef ze al acht maanden voor Ede Stad over haar belevenissen.

 

Tijdens de Spelen had de nieuwsdienst van BDUmedia als enige medium direct contact met Bos, wat resulteerde in een mooi inkijkje in het Olympisch dorp. Uiteindelijk werd ze achtste in Zuid-Korea, een prestatie van formaat.

 

Ede Stad is door de inspanningen van Kimberley Bos een mooi website-dossier rijker: http://edestad.nl/dossier-beschrijving/blog-topsporter-kimberley-bos-272597

En de afspraak voor een mooie serie over vier jaar (Olympische Spelen in Beijing) is uiteraard alweer gemaakt….


Geplaatst op 7 mei 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.