Eerder indienen declaraties

jaaropgave

Om de kosten van de freelance-opdrachten beter en sneller te kunnen monitoren wordt de interne administratieve afhandeling van de declaraties versneld. Daarom zal met ingang van komende maand strenger dan tot nu toe de hand worden gehouden aan de deadline voor het indienen van declaraties; uiterlijk de 3e van de nieuwe maand.

 

De ervaringen van het afgelopen jaar hebben geleerd dat ongemerkt de kosten uit de hand kunnen lopen. Dat beeld vormt zich in de huidige werkwijze op zijn vroegst halverwege de volgende maand. Mogelijkheden om op korte termijn bij te sturen zijn er dan al bijna niet meer.

 

Om overschrijdingen sneller in beeld te hebben, is intern gekeken hoe de interne afhandelingsprocessen zoveel mogelijk kunnen worden verkort. In dat licht is het essentieel dat alle declaraties ook kort na afloop van de maand voor ons beschikbaar zijn.

 

De oproep om snel te declareren geldt ook voor freelancers die maandelijks slechts een paar, soms niet meer dan één, productie deden. Er zijn correspondenten die er nu een gewoonte van maken die declaraties op te sparen tot het moment dat er een substantieel bedrag is ontstaan.

 

Het Content Management roept ook die freelancers op tóch maandelijks te declareren. Dan hebben wij een zo accuraat mogelijk beeld van de omstandigheden in relatie tot de begroting.


Geplaatst op 10 februari 2017

 

2 thoughts on “Eerder indienen declaraties

  1. Daan Bleuel

    Beste Bert,

    Er wordt in het stuk niet direct over ‘sancties’ gesproken. We doen in deze fase vooral een beroep op correspondenten de ‘nieuwe’ richtlijn zoveel mogelijk te respecteren. Toch zijn er wel degelijk ‘sancties’ denkbaar. Te laat indienen zal bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat een factuur pas een maand later wordt behandeld en uitbetaald. Maar dat willen we nou juist vermijden. De meest vergaande sanctie -voor degenen die zich structureel niets aan de nieuwe regels gelegen laten liggen- is dat er geen opdrachten meer worden verstrekt. Maar ik ga er van uit dat het zover niet zal komen.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.