Eerste editie Baarnsche Courant rolt van Barneveldse persen

Vrijdag 9 februari rolde de eerste editie van de Baarnsche Courant van de persen in Barneveld. Voor de lezer in Baarn (meer dan 4.000 abonnees) betekent dat ook dat ze een andere krant in de bus krijgen dan ze gewend waren. Het formaat (sinds vandaag op tabloid) halveerde ongeveer. Tegelijk naam het aantal pagina’s toe.

 

Het betekende voor de redactie een turbulente week van keihard aanpakken. Christine Schut (de naam heeft in BDU-kringen een bekende klank), Martin Hoogendoorn en Paul Nolens hebben met man en macht gewerkt om de overstap van het oude naar de nieuwe werkwijze mogelijk te maken. Omdat de Baarnsche Courant drie keer in de week in gedrukte vorm verschijnt, waren er ‘slechts’ twee dagen om de transitie gestalte te geven. De beloning volgde toen rond het middaguur de Regioman in beweging werd gezet om de Baarnsche Courant ‘nieuwe stijl’ te gaan drukken.

 

Begin januari werd bekend dat BDUmedia eigenaar was geworden van de Baarnsche Courant. Dick Naafs van uitgeverij Bakker Baarn deed ‘zijn’ krant over aan de BDU, in het besef dat er -vooral digitaal- geïnvesteerd moest worden om de krant vitaal te houden.

 

De Baarnsche Courant bestaat meer dan 120 jaar en verschijnt drie keer in de week. Eens per maand komt de krant huis-aan-huis. BDUmedia was al eigenaar van het in Baarn verschijnende huis-aan-huisblad Baarns Weekblad. De driekoppige redactie (naast Martin Hoogendoorn en Christine Schut zal Sandra van den Bovenkamp het team komen versterken) gaat de komende tijd de formule fijn slijpen zodat de lezers (abonnees én niet-abonnees) en adverteerders optimaal bediend worden met de producten van BDUmedia.

 

Zoals in andere plaatsen al heel gewoon, zal aan de papieren Baarnsche Courant op afzienbare termijn ook een digitaal kanaal volgens de uitgangspunten van BDU worden toegevoegd.


Geplaatst op 9 februari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.