Eerste freelancers maken kennis met Pubble

Pubble is het nieuwe redactiesysteem van BDUmedia. De redacteuren in Alkmaar werken al enkele maanden met dit systeem en nu is Pubble ook beschikbaar voor de freelancers in Noord-Holland.

Afgelopen donderdag waren drie freelancers van de Wieringer Courant de proefkonijnen die aan de slag gingen met het nieuwe redactiesysteem. Aan de keukentafel van freelancer Paula Seijbel schoven Gea Klein en Laurens van der Vaart aan om gezamenlijk het eerste artikel in Pubble te maken.

Inmiddels zijn aan diverse freelancers, ook in de Betuwe, de Alblasserwaard en het Kromme Rijngebied, inlogcodes voor Pubble verstrekt. Dit betekent niet dat iedereen al in Pubble kan werken. Groen licht voor het werken in het nieuwe redactiesysteem wordt gegeven via de contentmanagers. Dit gebeurt gefaseerd.


Geplaatst op 3 november 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.