Eerste freelancers ontvangen modelovereenkomst

belasting

De eerste freelancers van BDUmedia hebben afgelopen week per e-mail een nieuwe modelovereenkomst ontvangen. Deze vervangt de huidige VAR-verklaring.

 

Zoals eerder gemeld, is de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) per 1 mei 2016 in werking getreden. De wet houdt in dat goed vastgesteld moet worden of sprake is van een dienstverband of een samenwerking op bijvoorbeeld freelance basis.

 

De beoordelingscriteria zijn: gezag, persoonlijke arbeid en loon. De samenwerking tussen de freelancers en BDUmedia als opdrachtgever is op deze criteria getoetst. Dit resulteert in een modelovereenkomst die is goedgekeurd door de belastingdienst. BDUmedia wil graag met ingang van 1 januari 2017 met freelancers samenwerken onder de voorwaarden van deze overeenkomst. Het document blijft vijf jaar geldig. De eerdere Overeenkomst van Opdracht komt per 31 december 2016 tot een einde.

Freelancers die de modelovereenkomst nog niet hebben gekregen, ontvangen deze in een van de komende weken.

 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met een van de contentmanagers Daan Bleuel, Wim Vonk of Alex Monster.

 


Geplaatst op 31 december 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.