Eerste freelancers volgen videoworkshop

smartphone-camera
De afgelopen twee weken hebben de eerste correspondenten hun videoworkshop gevolgd bij BDUmedia. De workshops werden gegeven door video-correspondent Peter Tijssen en Boy Imminck van de videoredactie van BDUmedia.
 
De deelnemers konden zich aanmelden na een oproep in de freelancersnieuwsbrief in september. Tijdens de 2,5 uur durende workshop kregen de correspondenten uitleg over het filmen met de smartphone. Iedereen heeft zo’n telefoon, maar niet iedereen weet hoe je er goede video’s mee maakt.
 
Na wat technische uitleg gingen de verslaggevers letterlijk de straat op om twee opdrachten te maken. De opdrachten werden daarna besproken en bekeken en dat zorgde voor soms hilarische momenten. 
 
Na de workshop filmen de correspondenten nog vier opdrachten tijdens de aansluitende proefmaand. Ze krijgen tijdens die periode feedback op elk product dat ze maken. Vervolgens start het leveren van videomateriaal aan de diverse redacties.
 
BDUmedia wil in 2017 meer gebruik gaan maken van correspondentenvideo’s. Door het volgen van de workshop krijgen correspondenten de nodige tips & tricks mee, maar krijgen ze ook inzicht in welke video’s BDUmedia precies wil hebben.
 
In het voorjaar van 2017 staan nog meer videoworkshops gepland. Ben je enthousiast en wil je meedoen aan deze gratis workshop? Meld je dan nu alvast aan bij Boy Imminck op: b.imminck@bdu.nl.

Geplaatst op 2 december 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.