Eerste kranten in 'Zuid' vervaardigd in nieuw redactiesysteem Pubble

In Gorinchem werden deze week de eerste kranten gemaakt in het redactiesysteem Pubble. Dat betekende zweten op de redactie, maar ook bij menig freelancer thuis. Hoe werkt dit systeem, welke knop is waarvoor en hoe krijg ik die foto er mooi bij?

 

De redacteuren kregen twee week geleden een training van Lianne de Bruijn van Pubble. Voor de freelancers was er al een goede handleiding gemaakt door de collega’s in Alkmaar, die al een aantal maanden met Pubble werken.

 

Zoals te verwachten viel, verliep niet alles vlekkeloos, maar Pubble werd ongeveer net zo vaak de huid vol gescholden als geprezen om de mogelijkheden. Het algemene gevoel lijkt neer te komen op ‘Het is een prachtig systeem, als je eenmaal weet hoe het werkt’.

 

‘Pubble’ is het nieuwe content managementsysteem dat het huidige (web)NEO gaat vervangen. Het kantoor in Alkmaar had een paar maanden geleden al de primeur. Daar is de afgelopen tijd nuttige ervaring opgedaan met het werken met Pubble in de BDU-omgeving. De komende weken gaan de andere kantoren van BDUmedia ook ‘om’. Gorinchem was het eerste kantoor in het ‘oude’ BDU-gebied dat overging. De komende weken volgen -als alles volgens plan blijft verlopen- ook de kantoren in Barneveld en Hoofddorp.

 

De invoering van het nieuwe systeem gaat consequenties hebben voor de werkwijze van de freelancers. Die zullen tijdig worden geïnformeerd over wat er van hen wordt verwacht als straks het nieuwe systeem in gebruik is genomen.


Geplaatst op 7 februari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.