Extra focus op 'online first'

Al jaren wordt binnen BDUmedia de focus steeds verder verlegd van print naar online. De komende weken/maanden wordt nog eens extra ingezet op deze verandering, ‘Online first’. En ‘first’ betekent in dit geval niet ‘als eerste’, maar ‘belangrijkste’. We maken in eerste instantie nieuwssites en uit al het prachtige materiaal dat we hebben, wordt elke week ook een papieren krant gemaakt.

 

Voor deze omslag zijn verschillende redenen.

 

1. De vraag naar lokaal nieuws blijft, maar de manier waarop dit wordt geconsumeerd verandert. Dus moeten we het anders aanbieden.

 

2. Zolang wij relevant blijven voor de lezer, blijven we dit ook voor de adverteerder, zowel in print als online.

 

3. Op termijn gaan we over op het aanbieden van online abonnementen, net als dagbladen al doen. De beste artikelen, achtergronden, persoonlijke verhalen, worden alleen beschikbaar voor abonnees.

 

Dit betekent voor alle medewerkers van BDUmedia en ook voor onze freelancers, dat er veel meer vanuit online gedacht moet worden. Concrete voorbeelden:

 

  • Een primeur of eigen verhaal willen we alleen online brengen, in de papieren krant zullen we hooguit teasen en verwijzen naar de website voor het hele verhaal.
  • Niet alle artikelen die jullie maken komen (geheel) op papier.
  • Iedereen die nog niet zelf in Pubble werkt, zal gevraagd worden dit wel te gaan doen. Dat versnelt het proces van online zetten.

 


Geplaatst op 12 april 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.