Financieel resultaat eerste zes maanden volgens plan

BDUmedia
Met het financiële resultaat over de eerste zes maanden van 2016 is BDU zeer tevreden. ,,Het is gelukt de resultaten te realiseren die we met onze stakeholders hebben afgesproken”, zegt een trotse uitgever Wiljo Klein Wolterink.
De afgelopen jaren ging het veelal mis in het tweede kwartaal. Klein Wolterink: ,,Niet dat het nu allemaal van een leien dakje is gegaan – ook dit jaar hebben we het tweede kwartaal iets lager afgesloten dan begroot -, maar door extra initiatieven en inzet is het gelukt waar te maken wat we over de eerste zes maanden hebben toegezegd.
Natuurlijk moeten we realistisch blijven en zijn we half op weg, maar dit resultaat geeft vertrouwen voor de rest van 2016. We moeten het ook de komende maanden beter blijven doen dan onze concurrenten. Daarom blijven we inzetten op onze producten, digitale platforms en kennisniveau, door onder meer het aannemen van nieuwe, goed opgeleide medewerkers en de BDU Academy. Daarnaast blijven we goed blijven letten op de kosten, maar nog belangrijker: we moeten onze omzetten blijven realiseren. Het eerste half jaar is dit gelukt.”

Geplaatst op 21 juli 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.