Fotografen BDU-kranten winnen prijs bij Gelders Nieuwsfoto

Foto Rias Immink
Fotografen Raphael Drent, Rias Immink en Burry van den Brink zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de GeldersNieuwsfoto in Arnhem. De drie zijn werkzaam voor meerdere BDU-titels,
Rias Immink (links op de bovenste foto) is de winnaar in de categorie Portret. Zijn foto is een portret van voormalig poppenspeler Jozef van den Berg in zijn onderkomen bij het Parkbos in Neerijnen. Immink, die in Beusichem woont, toonde zich ‘ontzettend blij en trots’. ,,Ook met mijn nominatie voor de beste nieuwsfoto, die het helaas net niet haalde.” Deze nieuwsfoto betrof een opname van een brand op een boot in Maurik, gepubliceerd in Stad Buren.nl.
Raphael Drent (rechts op dezelfde foto) heeft met zijn foto van Candy Dulfer en Tielenaar René van Zon zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment gewonnen. Op de foto reageert amateursaxofonist René van Zon tijdens een optreden met zijn band geëmotioneerd als Candy Dulfer onverwacht het podium op stapt om mee te spelen. Een verrassing van vrienden na een moeilijk jaar waarin zijn zoon overleed. ,,Trots op winnen publieks- en vakjuryprijs met foto van Rene en @candydulfer #geldersnieuwsfoto”, schrijft Drent op Twitter.
Burry van den Brink, fotografe voor onder andere Gelderse Post Oude IJsselstreek.nl en Stad Doetinchem.nl, won de Gelders Nieuws Foto-wedstrijd in de categorie Sport. Burry maakte een prachtige foto van de menmarathon op de Heelweg (hieronder). Ook zij was zeer verguld met haar prijs.
genomineerde foto van Burry
Fotografen stuurden in totaal 384 foto’s in ter beoordeling. De jury noemt het ‘een rijke en gevarieerde oogst van gemiddeld goede kwaliteit, maar met te weinig echte ‘eyecathers”. ,,Daarentegen tonen de inzenders wel een sterke betrokkenheid bij de grote maatschappelijke thema’s als werkloosheid, vereenzaming, culturele verschillen en verarming.”

Geplaatst op 3 april 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.