Fotoprijs voor Rias Immink

paaldansenrias

Rias Immink (Nieuwsblad Geldermalsen.nl, Culemborgse Courant.nl en Stad Tiel.nl) heeft in 2015 de mooiste foto voor een BDU-uitgave gemaakt. Zijn ‘elegante’ afbeelding van een paaldanseres (foto) leverde hem donderdagavond een bos bloemen, een oorkonde én een waardecheque van 250 euro op. De prijzen werden uitgereikt tijdens de tweede bijeenkomst voor freelancers.

De jury was unaniem in de keus voor de winnaar. ,,Rias Immink staat al jarenlang borg voor hoge kwaliteit, maar reikte met deze plaat van een paaldanseres op de feestmarkt in Beusichem tot de top. De elegantie van de paaldanseres, de aandacht van de toeschouwers en de bewondering van de vier in het rood geklede meisjes op de voorgrond; het zit er allemaal in. Niet alleen vaktechnisch een ‘plaatje’, de foto vertelt ook een journalistiek verhaal in één beeld. Wat ons betreft de terechte winnaar.”

 

zaterdag 2 mei 2015. 13:07 uur. Het AZC heeft afgelopen jaar een speeltuin gekregen van de stichting van het vergeten kind. Lua en Nandini spelen in de zandbak

Carla Kogelman en Jacob-Carl Pauw kregen van de jury een eervolle vermelding. Kogelman maakte een technisch hoogstaande zwart-wit foto van spelende kinderen (foto hierboven). De foto maakte deel uit van een serie spreads (dubbele fotopagina’s) in De Stad Amersfoort.nl over een postcodegebied in de stad. In dat deel (Birkhoven/Bokkeduinen) bevindt zich onder meer het AZC, maar ook een sportcomplex, een scoutinggroep en meer. De samenwerking met de fotografe was op projectbasis. Kogelman maakte de laatste jaren landelijk in en internationaal furore bij fotowedstrijden (waaronder World Press Photo).

 

 

koningsdagjacobcarl

Jacob-Carl Pauw zorgde in de Barneveldse Krant.nl voor een prachtig portret van een jeugdige toeschouwer bij de optocht op Koningsdag in Voorthuizen (foto hierboven). ,,De uitdrukking op het gezicht verraadt enthousiasme en vervoering van de kleine man, die voor de gelegenheid ook passend is uitgedost. Mede daardoor vertelt de foto ook zonder woorden een belangrijk deel van het verhaal. De geringe dieptescherpte (vage achtergrond) versterkt de rol van de hoofdpersoon op de foto”, aldus de jury.

 


Geplaatst op 10 juni 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.