Een aantal praktische punten ten aanzien van het WhatsApp-nummer:
– In eerste instantie kunnen burgerjournalisten foto’s (hoge resolutiebeelden) en video’s aanleveren via WhatsApp. In de nabije toekomst kunnen ook tips via WA doorgegeven worden.
– De gepubliceerde WhatsApp-foto’s en video’s worden gedeeld via social media (Facebook/twitter/website van de bewuste titel).
– De inzenders van foto- en videomateriaal dienen de context van de app te schetsen (waar is de foto/video gemaakt, wanneer, wat gebeurt er?)
– De beste content, aangeleverd via WhatsApp, wordt de eerste twee weken beloond met 2×2 vrijkaarten voor het Dolfinarium. Meer (structurele) acties volgen.
– Het experiment wordt, bij bewezen geschiktheid, verder uitgerold in Midden-1 en Barneveld.
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.