Fotowedstrijd Culemborgse Courant.nl: 303 natuurfoto's in zes maanden tijd

Meer foto’s, intensievere lokale samenwerkingen en een groter online bereik. BDU-titels zoeken verbindingen om deze doelstellingen te bereiken. In Culemborg heeft dit de voorbije zes maanden geresulteerd in een online fotowedstrijd, die Culemborgse Courant.nl organiseerde met de lokale Natuur en Vogelwacht Culemborg (NVWC). In zes maanden tijd werden 303 foto’s geupload. Met 71 inzendingen was mei een topmaand.

 

Inwoners van de regio werden bij Culemborgse Courant.nl uitgedaagd om een natuurfoto in één van de categorieën (PUUR!, STAD!, KUNST! en KIDS!) te maken. De afbeelding(en) konden zij uploaden via de website van de BDU-uitgave. Alle foto’s werden in een fotoalbum geplaatst en aan het einde van de maand selecteerde een jury de vier mooiste plaatjes. Middels een online stemming op www.culemborgsecourant.nl konden lezers vervolgens de winnende foto kiezen. Deze werd gepubliceerd in de papieren uitgave. De winnaar kreeg een prijs, beschikbaar gesteld door een sponsor van de NVWC.

In Culemborg werd al eerder een online fotowedstrijd gehouden. Vorig jaar december ging de titel, in samenwerking met het Citymanagement, op zoek naar de mooiste binnenstadfoto. In het verlengde van deze online actie: in Houten konden de lezers stemmen op de sporter, sportploeg en vrijwilliger van het jaar. Deze verkiezing werd gehouden in samenwerking met Sportpunt Houten.

De acties krijgen de komende periode navolging bij meer titels.


Geplaatst op 22 oktober 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.