Freelance verslaggevers gezocht voor de Stichtse Courant

BDU145

We zoeken al enige tijd vruchteloos naar extra handen in de kern Driebergen (het verschijningsgebied van onze uitgave De Kaap/Stichtse Courant). Vandaar dat we de oproep ook hier onder jullie aandacht brengen. Heb je zelf belangstelling? Of weet je iemand die belangstelling zou kunnen hebben? Laat het ons dan weten! Een mailtje naar Daan Bleuel (d.bleuel@bdumedia.nl) volstaat.

 

Hierbij de tekst van de advertentie zoals die onder meer op de site van BDUmedia is gepubliceerd:

 

(..) Wij hebben de ambitie om meer Driebergs nieuws te brengen dan we nu doen en zijn om die reden op zoek naar nieuwe verslaggevers op freelance basis. Van Sparrendaal tot Sparrenarren. Van een onderwijzer die na 40 jaar met pensioen gaat tot de leegstand op de Traaij. Ben je nieuwsgierig naar alles wat leeft en speelt in Driebergen? En vind je het leuk om de rest van Driebergen daar ook over te informeren? Dan komen wij graag met je in contact!

 

Wie zoeken wij?
Als verslaggever bereid je onderwerpen voor, je neemt interviews af, maakt zelf foto’s en schrijft de artikelen voor de krant. De hoeveelheid artikelen die je per week kunt maken is in overleg te bepalen. Kennis van het dorp, de bereidheid om te investeren in het bouwen en onderhouden van een lokaal netwerk en dat je betrokken bent bij Driebergen is belangrijker dan een journalistieke opleiding. Schrijfvaardigheid op niveau strekt uiteraard wel tot aanbeveling. Verder ben je zelfstandig en initiatiefrijk. En natuurlijk heb je een neus voor het lokale nieuws.

 

Wat bieden wij?
Naast een financiële vergoeding die je voor je werk krijgt, maak je als BDU-freelancer gebruik van vele extra’s: Gratis trainingen op het gebied van verslaggeving; Aanbiedingen met leuke kortingen voor bijvoorbeeld een dierentuin; Volop kansen om je eigen netwerk uit te breiden, onder meer door de jaarlijkse bijeenkomst met freelancers die BDUmedia organiseert.

 

Enthousiast geworden?
Mail dan je motivatie naar contentmanager Daan Bleuel, d.bleuel@bdu.nl of neem bij vragen eerst contact op met Daan: 06-53 556 683. (..)


Geplaatst op 7 oktober 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.