Freelance verslaggevers publiceren tijdens raadvergadering

Ongeveer twintig freelancers hebben tijdens twee bijeenkomsten in Barneveld en Gorinchem met de contentmanagers gesproken over de BDU-visie op krant, website en social media. Voor deze sessies waren mensen uitgenodigd die zich vooral bezig houden met politieke verslaggeving en andere (‘harde’) nieuwsverhalen.

 

Duidelijk is dat de (wekelijkse) krant zich meer leent voor achtergronden en duiding van het nieuws. Voor de dagelijkse actualiteit zijn internet en sociale media (Facebook, Twitter) de aangewezen mediakanalen.

Natuurlijk wil BDUmedia nieuws zo snel mogelijk online publiceren. Om die reden is alweer geruime tijd een webredactie actief. Om de snelle nieuwsvoorziening verder te verbeteren, is er de mogelijkheid voor freelancers om via webneo rechtstreeks op de sites te publiceren. Bij de 112-berichtgeving gebeurt dat al, deze afspraak is nu ook gemaakt met de freelance-nieuwsverslaggevers.

 

in de praktijk komt het erop neer dat bijvoorbeeld nieuws uit de gemeenteraad al tijdens de vergadering (via laptop/notebook) of zo snel mogelijk daarna op de site komt. Dat geldt ook bij persgesprekken van de gemeente. De freelance verslaggevers ontvangen daarvoor maandelijks een extra vergoeding.

Belangrijk bij deze nieuwe werkwijze van zelf publiceren is uiteraard een goede communicatie. De afspraak is daarom dat freelancers na publicatie een bericht sturen naar de mailbox van de betreffende titel, zodat iedereen op de hoogte is.


Geplaatst op 26 mei 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.