Freelancer geeft Liemers Lantaren uit

liemerslantaren

Onder aanvoering van Danny van der Kracht valt vanaf 30 mei het compleet vernieuwde nieuwsblad Liemers Lantaren bij 38.000 huishoudens op de deurmat. Van der Kracht, voormalig freelance medewerker van Liemers Lantaren.nl, heeft de voorbije tijd hard gewerkt aan een succesvolle comeback van de titel.

 

Met een historie van liefst 75 jaar mag Liemers Lantaren een uniek begrip worden genoemd in de Liemers (en omstreken). De vernieuwde, tweewekelijkse uitgave onderscheidt zich voornamelijk door te kiezen voor het plaatsen van meer achtergrondverhalen en minder persberichten. Naast deze interessante verhalen wordt tevens ruimte gemaakt voor puzzels (waar lokale producten mee te winnen zijn), een tweewekelijkse strip en krijgen Liemerse verenigingen en bedrijven veel aandacht.

 

De redactie gaat werken vanuit Zevenaar en bestaat volledig uit redacteuren uit eigen streek. De krant wordt gedrukt door BDUprint en verschijnt in Aerdt, Angerlo, Babberich, Giesbeek, Herwen, Lathum, Lobith, Oud-Zevenaar, Pannerden, Spijk, Tolkamer, Zevenaar, Groessen, Loo, Duiven en Westervoort.

 

BDUmedia besloot eind vorig jaar te stoppen met nieuwsblad Liemers Lantaren.nl en de gelijknamige website. De directie besloot hiertoe vanwege de tegenvallende exploitatie van het merk en het ontbreken van perspectief op verbetering in de toekomst.


Geplaatst op 15 mei 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.