Freelancer krijgt subsidie onderzoek toekomst pluimveesector

Edward Doelman, onder meer freelancer voor BDUmedia-titels Barneveldse Krant, De Woudenberger en Scherpenzeelse Krant, heeft subsidie gekregen voor journalistiek onderzoek naar de toekomst van de pluimveesector in de regio Barneveld.

Het geld – vierduizend euro – is beschikbaar gesteld door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

 

Edward heeft de subsidie-aanvraag ingediend in samenwerking met BDU-redacteur André van der Velde. Het uitgebreide onderzoek wordt verspreid over een aantal maanden en zal leiden tot een serie verhalen voor verschillende BDU-titels.

Heb je als freelancer ook een goed idee voor journalistiek onderzoek, kijk dan voor meer informatie en de spelregels op de website van het fonds.

 


Geplaatst op 8 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.