Freelancers moeten wennen aan voorpagina

nieuwevoorpagina

Gerard van Wijk (Veenendaalse Krant.nl) en Bert Vos (Stad Amersfoort.nl) hebben het voorbeeld van enkele collega-freelancers gevolgd. Zij hebben vorige week via deze website gereageerd op de nieuwe vormgeving van de papieren uitgaven.

 

Van Wijk noemt de nieuwe huisstijl ‘verrassend’. ,,Overzichtelijker. Maakt een rustiger indruk met meer wit. Heb er veel lovende reacties over gehoord, ook van collega’s. Kortom: een fraaie actuele vormgeving.”

Van Wijk moet wel wennen aan de voorpagina, zo geeft hij aan. ,,Zeker als er (gelukkig) veel advertenties op staan. Dan is er nauwelijks ruimte voor redactie en krijg je allemaal overleesjes. Dat verstoort weer het totale beeld.”
Ook Bert Vos (Stad Amersfoort.nl) laat een kritisch geluid horen. ,,Wat mij het meeste stoort is de voorpagina. Links een oranje blok met daaronder twee lange smalle stroken tekst. Een te grote foto boven het openingsverhaal dat hierdoor helemaal weggedrukt wordt. Andere mensen die ik spreek, denken er net zo over. Verwarrend, schreeuwerig, reclame te prominent aanwezig, klein openingsverhaal en vooral die berichten links vindt men storend. Na de voorpagina ziet de krant er wel wel beter uit, vooral de opmaak van de paginavullende verhalen. Deze producties zijn een unique selling point voor de titels.”


Geplaatst op 26 februari 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.