Freelancers nog even in NEO

Na de grote veranderingen in december op kantoor Hoofddorp, zijn diverse freelancers begonnen met werken in NEO.

 

‘In NEO werken’ betekent dat de freelancer het artikel met eventuele foto’s zelf op de pagina zet. Met kop, subkop, tussenkopjes en foto-onderschrift en al. Het heeft ook als voordeel dat de freelancer precies weet hoeveel tekst hij kan aanleveren. Dat kan frustratie over het inkorten van aangeleverde kopij voorkomen. De zogenaamde ‘ Barneveldse methode’, die daar in 2013 met succes is ingevoerd. Daarmee heeft de freelancer voor een belangrijk deel controle over hoe zijn of haar artikel uiteindelijk in de krant komt.

 

Begin december zijn contentmanagers Joop Touw en Ton Dijkstra begonnen met het invoeren van deze methode met een klein clubje freelancers. Dat project loopt nu en dat gaat redelijk goed. Diverse freelancers schrijven inmiddels rechtstreeks in de krant.

 

Eind februari wordt in Hoofddorp een nieuw opmaaksysteem ingevoerd. NEO wordt PUBBLE. Via dat systeem wordt het eenvoudiger om rechtstreeks in de krant te schrijven. Het clubje freelancers dat nu al in NEO werkt, gaat als eerst over op PUBBLE en dan volgt de rest. Het is de bedoeling om eind april iedereen met PUBBLE te laten werken.


Geplaatst op 12 januari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.