Freelancers positief over nieuwe huisstijl

nieuweopmaak
De nieuwe huisstijl van de BDU-titels blijkt bij meerdere freelancers in de smaak te vallen. De voorbije weken kregen wij verschillende reacties. Een selectie.
Eveline Zuurbier, freelancer bij Aaltens Nieuws: ,,Mijn complimenten voor de uitstraling en de weergave van de artikelen.  Zoals de krant er nu uitziet vind ik heel erg mooi. De krant komt goed over en communiceert dat BDUmedia bewuste keuzes maakt in het publiceren van nieuws.”
,,Zelf denk ik dat een papieren krant niet ophoudt te bestaan, maar meer een luxe product wordt. Een serviceproduct waarbij journalisten-correspondenten-redacteuren het nieuws en de achtergronden speciaal voor de lezer hebben uitgezocht. Hij hoeft niet onrustig op internet te googlen naar nieuwsinformatie. Achterhoek Nieuws vult dit consumentengedrag al haarfijn in met een afwisseling aan artikelen en beelden: kort en uitgebreid, hard en zacht nieuws, én niet onbelangrijk, tekst en beeld krijgen de ruimte in de krant.”
Volgens Eveline Zuurbier is de nieuwe opzet ook bij de lezers goed ontvangen.
,,’Achterhoek Nieuws heeft een mooie uitstraling gekregen en is mooier en beter dan De Gelderlander. Daar kan ik het nieuws uit de gemeente nauwelijks terugvinden’, heb ik vaker dan een keer te horen gekregen. En. Ik heb op een moment gedacht: moet de krant alweer vernieuwd worden? Dat is toch niet nodig? Maar het is goed dat dat ook bijgehouden wordt om je blijvend te onderscheiden.”
Ook Kyra Broshuis, freelancer in de Achterhoek, is lovend. ,,Ik vind de nieuwe layout prachtig. Ik heb er veel complimenten over gekregen. Ik ben trots dat ik voor Achterhoek Nieuws werk.”
Meer reacties zijn welkom, via een van de contentmanagers Daan Bleuel, Wim Vonk of Alex Monster. Uiteraard horen wij ook graag hoe BDUmedia haar producten verder zou kunnen verbeteren.

Geplaatst op 13 februari 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.