Freelancers WB/SK treffen elkaar in De Breehoek

Bijna twintig freelancers en medewerkers van De Woudenberger.nl (WB) en de Scherpenzeelse Krant.nl (SK) hebben elkaar woensdag 1 november ontmoet in kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel. Daarbij waren ook vijf vertegenwoordigers van de redactie uit Barneveld aanwezig.

 

De coördinatie van de berichtgeving uit de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude gebeurt inmiddels alweer geruime tijd door de redactie van de Barneveldse Krant.nl. De drie genoemde gemeenten zijn ´buren´ van Barneveld en De Woudenberger.nl en Scherpenzeelse Krant.nl zijn net als de Barneveldse Krant.nl abonneetitels. Het grote verschil is dat deze twee kranten´slechts´ één keer per week verschijnen.

 

Tijdens de informele bijeenkomst bleek dat het meer lokaal ´smoel´ geven van beide titels bij lezers in de drie gemeenten in goede aarde valt.

Enkele genoemde aandachtspunten gingen over de soms slechte drukkwaliteit van foto´s in beide kranten en het actueel houden van de websites. Vanuit de redactie kregen de freelancers de tip mee om contactpersonen in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude te blijven wijzen op plaatsing van berichten op de websites via ´Deel je nieuws´. En om bij kritiek op het niet plaatsen van aankondigingen een seintje te geven aan de redactie.

 

De afsluiting van de door alle aanwezigen gewaardeerde bijeenkomst vond plaats in het grand-café van De Breehoek met frisdrank, wijn, bier en snacks. Helaas zijn we vergeten beelden van dit inspirerende samenzijn te maken, daarom alleen een foto van de locatie.

 

 


Geplaatst op 6 november 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.