Gemeente Veenendaal adverteert 'on-line'

Veenendaaladverteertonline

De Gemeente Veenendaal start met ‘Gemeentenieuws online’. Daarmee heeft deze gemeente de primeur van het nieuwe concept, dat BDUmedia speciaal voor deze klantengroep ontwikkelde. De gemeente kan vanaf nu zelf artikelen publiceren op Veenendaalsekrant.nl en profiteert daarmee van het online bereik van de krant.

 

Het probleem van de gemeente is doorgaans dat de inwoners de website van de gemeente prima kunnen vinden als het om service (paspoort/rijbewijs aanvragen, verhuizing doorgeven, etc.) gaat, maar de gemeente heeft moeite om inwoners te bereiken met hun actieve berichtgeving (voorlichting). Vanaf nu kunnen ze door dit nieuwe concept profiteren van het bereik van Veenendaalsekrant.nl.

 

Op de website van veenendaalsekrant.nl staat in de rechterkolom het kopje ‘Gemeentenieuws’. Hier komen maximaal drie berichten van de gemeente te staan met daaronder een linkje naar ‘meer gemeentenieuws’, waar de gemeente een eigen pagina heeft. Ook kan de gemeente een artikel langere tijd in de etalage publiceren (positie 5 is daarvoor gereserveerd). Als je op het artikel klikt krijg je het bericht te lezen met boven het artikel duidelijk te zien dat de afzender de Gemeente Veenendaal is.

 

Dit concept is een uitbreiding op onze dienstverlening naar alle gemeenten in ons gebied, waar bovendien een mooie online omzet tegenover staat. Ook andere gemeenten zijn en worden benaderd met dit concept. Barneveld zal hier na de zomer ook gebruik van gaan maken en we hopen in de loop van dit jaar nog meer gemeenten aan te gaan sluiten.


Geplaatst op 27 mei 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.