Gerichte tips voor site

Nu de websites in het westelijk deel van het werkgebied van BDUmedia lekker draaien en de bezoekcijfers volop groeien, krijgen de lokale redacties beter inzicht in wat mensen nu graag lezen op de site. Tips voor dit soort onderwerpen zijn dan ook altijd welkom.

 

Uiteraard is lokaal, actueel en informatief altijd ons uitgangspunt. Op de site zien we dat bepaalde onderwerpen extra de aandacht trekken. Dat is om te beginnen het 112-nieuws. Zeker als het ook landelijk de aandacht trekt, zoals onlangs een steekpartij in Hoofddorp en een heftig ongeluk aldaar. Landelijke aandacht is sowieso voordelig voor onze sites, zoals de ‘Mohammed-belediging’ op een Hoofddorpse school.

 

Televisieprogramma’s doen het ook prima. Zodra er ‘iets lokaals’ te zien is op tv, doen onze artikelen daarover het erg goed. Lokale deelnemers aan talentenjachten als The Voice, een documentaire over Heemstede, aandacht voor een lokaal onderwerp op Een Vandaag; het wordt gesmuld op onze sites.

 

Site-bezoekers willen ook graag weten welke winkels en horeca er komen of juist gaan verdwijnen. Intertoys, CoolCat, de dreigende sluiting van Hudsons Bay; in onze gebieden waar filialen zitten (of zaten) wordt dit volop gelezen en gedeeld.

 

En verder alles wat landelijk de aandacht trekt, zoals nu bijvoorbeeld Ajax. Sri Lanka en de Notre Dame. Weet je een link te bedenken tussen grote trekkers en ons lokale gebied? Geef dat door aan de redactie.

 


Geplaatst op 6 mei 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.