Geslaagde FREELABO19 Hoofddorp

De krant maken we met z’n allen en daarom nodigde de redactie van Hoofddorp alle freelancers uit voor een freelancersborrel. Op donderdag 17 januari waren alle correspondenten en fotografen welkom op de FREELABO19.

 

2019 moet succesvoller worden dan 2018 in Hoofddorp en daarvoor zijn de eerste stappen al gezet. Met een eigen ‘nieuwsdienst’ kan de redactie op internet meer doen en daar wordt momenteel hard aan gewerkt. In de formule van de krant is ook dit jaar vast de pagina ‘Deel Je Nieuws’ toegevoegd en de bedoeling is dat steeds meer nieuws, informatie en foto’s via dit kanaal de redactie bereikt.

 

‘De freelancers zijn de toegevoegde waarde’, was de boodschap in Hoofddorp. ‘Zij maken artikelen en foto’s waar de redactie op geen enkele andere manier aan kan komen. Met eigen verhalen en originele foto’s onderscheiden we ons zo van de concurrent’, sprak contentmanager Joop Touw ze toe.

 

Daarna was het veel kennismaken, want een aantal redacteuren werkt aan een andere editie dan in 2018. En sommige freelancers uit bepaalde gebieden zien elkaar ook voor het eerst. Er werd volop gesocialized, persoonlijke afspraken gemaakt en de wens uitgesproken om dit in januari 2020 weer te doen.

 


Geplaatst op 25 januari 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.