Geslaagde Workshop persbericht schrijven in Houten

Freelancer Cees van Dijk gaf vorige week een workshop ‘Hoe schrijf ik een persbericht’ bij Sportpunt Houten. Deelnemers waren vertegenwoordigers van sportverenigingen, belast met de PR voor hun vereniging. Verantwoordelijk contentmanager Agnes Corbeij was bij de bijeenkomst aanwezig om het verhaal vanuit het Houtens Nieuws -één van de edities van ‘t Groentje- aan te vullen.

 

In totaal deden 15 mensen mee. ,,De reacties waren positief, ook Sportpunt Houten was erg tevreden”, aldus Corbeij. ,,Het levert BDU inkomsten op en – hopelijk – in de toekomst betere persberichten. Ook kon ik ter plekke begrip kweken voor keuzes die de redactie moet maken.”

 

BDU organiseert regelmatig workshops in de regio. Dat gebeurt enerzijds om de contacten met de lezers in de lokaliteit aan te halen, anderzijds om de kwaliteit van de persberichten (of in andere gevallen: de foto’s) te verbeteren. Dit jaar is het de bedoeling om met freelancers als Cees van Dijk het aantal workshops te intensiveren.


Geplaatst op 3 april 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.