'Gevonden video' best bekeken in 2016

veenendaal-van-boven

De video ‘Zo zag je Veenendaal nog nooit’ is de best bekeken video van 2016 in het BDU-gebied geworden. De video toont dronebeelden van diverse wijken en sportvelden in Veenendaal en kwam op onze website door samenwerking met een Veenendaalse Youtuber. Een door de nieuwsdienst gevonden video dus. In totaal werd deze video 6687 keer bekeken vanaf de plaatsingsdatum, 18 juni.

 

Tweede werd een video van video-correspondent Peter Tijssen en BDU’er John Veldhuizen tijdens Ballonfiesta Barneveld. Op deze video, met zowel beelden van een videocamera als een smartphone, wordt een huwelijksaanzoek gedaan. De video stond een half uur na het aanzoek online op de site van Barneveldse Krant.nl en was dit jaar goed voor 6666 views.

 

Derde werd een video van de 112-correspondenten van 112 Heuvelrug, die overigens drie video’s voor de top 10 leverden. In september was de eerste koopzondag in Veenendaal. 112 Heuvelrug hield zich voor even niet bezig met ongevallen, maar registreerde in een video 1.13 minuut wat er op de eerste koopzondag in Veenendaal gebeurde. Het bleek dit jaar goed voor 5554 views.

 

In totaal werd er in 2016 ruim 307.000 keer op onze video’s geklikt. Dat is een stijging van ruim 100.000 views in vergelijking met 2015. Er keken in totaal 217.898 unieke bezoekers via onze videoplayer.

 

Van alle kijkers keek 46 procent een video via een smartphone. 36 procent keek via de desktop en 17 procent keek via een tablet. De overige kijkers (ongeveer 1 procent) gebruikten een smart-tv.

 

Bekijk de video’s hier:


Geplaatst op 6 januari 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.