Gezellige en nuttige borrel in de winderige Watertoren

In de Kromme Rijnstreek zijn bijna 20 freelancers actief voor het Houtens Nieuws, Wijks Nieuws en/of Bunniks Nieuws. Zo’n 13 daarvan trotseerden vrijdag de storm, zelfs een aantal op de fiets of lopend vanaf de bushalte, voor de borrel voor freelancers in de prachtige Watertoren in Werkhoven.

 

Uit een inventarisatie vooraf was gebleken dat er vraag was naar meer informatie over online lokale journalistiek, dus gaf content manager Agnes Corbeij daar een korte presentatie over. Zij belichtte de verschillende online kanalen en de werkwijze van BDUmedia. Na de vragenronde stelde onze nieuwe redacteur voor Bunniks Nieuws, Anne Prins, zich kort voor.

 

Daarna ging de bijeenkomst vloeiend over in de borrel, en leerden freelancers elkaar (beter) kennen. Dit leverde direct resultaat op, in een lift voor Vera, die met de bus was gekomen. Ook verkoopmedewerkers Daniël Bookelmann (Houten) en Erik van Dijk (Bunnik en Wijk bij Duurstede) waren aanwezig, net als Mark van der Wel van RTV Utrecht.

 

Al met al was het een nuttige en gezellige bijeenkomst. Volgend jaar zeker weer, wellicht eerder.


Geplaatst op 15 maart 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.