Goed resultaat BDUmedia in september

jaaropgave
BDUmedia heeft in de maand september een keurig financieel resultaat genoteerd. Zowel BDUlokalemedia als BDUvakmedia heeft hieraan bijgedragen. Mede door dit resultaat laat BDU in zijn totaliteit nu een positief resultaat zien die volgens verwachting de komende maanden verder oploopt.

BDUlokalemedia heeft precies volgens begroting gepresteerd. De online omzet bleef voor het eerst achter, maar door onder andere duidelijk betere prestaties van HCnieuws.nl en de bijdrage van Achterhoek Nieuws BV kon deze achterstand volledig worden gecompenseerd. Verwacht wordt dat de komende maanden de achterblijvende onlineomzet wordt rechtgetrokken.

BDUvakmedia heeft een uitstekende maand achter de rug. Ondanks dat de jaaruitgave ‘ZuivelInZicht’ in september was begroot, maar in augustus al in de cijfers was opgenomen hebben de overige uitgaven het beter gedaan. De bijdrage van de nieuw verworven beautybladen bleef nog achter bij de verwachtingen, maar zij leveren al wel een positieve bijdrage.

Verwacht wordt dat de maand oktober lastig wordt. Volgens begroting moet deze maand één van de belangrijkste winstbijdragen voor BDUmedia van het jaar leveren. De komende vakantieweek zal zorgen voor achterblijvende omzet die de laatste weken moet worden ingelopen. Niets is onmogelijk, maar het wordt een uitdaging.


Geplaatst op 21 oktober 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.