Hellendoorns Nieuwsblad viert éénjarig bestaan

heidiefocus_Hellendoornkrant_0302

Precies een jaar geleden lanceerde BDUmedia het Hellendoorns Nieuwsblad. Onlangs vierden de direct betrokkenen het bereiken van de eerste mijlpaal met een feestelijke bijeenkomst.

 

Op initiatief van redacteur Erik Spit en Linda Espeldoorn, die speciaal werd aangetrokken om de acquisitie van het nieuwe BDU-merk te verzorgen, kwamen verkoop en redactie samen in het Boshuis, net buiten Hellendoorn. Onder het genot van hapjes en drankjes werd het een gezellige bijeenkomst waarop de aanwezigen, die elkaar ook niet dagelijks spreken, nader met elkaar konden kennis maken.

 

Linda maakte van de gelegenheid meteen gebruik om via een ingehuurde fotografe promotiemateriaal van het gezelschap te maken. ,,Altijd handig voor een banner”, aldus Linda. Eén van de foto’s van Heidie Duteweerd (Heidie Focus fotografie) staat bij dit artikel afgedrukt.

 

Het Hellendoorns Nieuwsblad is een afsplitsing van het Rijssens Nieuwsblad. Het Rijssens Nieuwsblad bediende van oudsher de gemeente Rijssen-Holten (met de kern Nijverdal), maar verscheen óók in een deel van de gemeente Hellendoorn. In de ogen van de uitgever rechtvaardigde de omvang  en betekenis van de gemeente Hellendoorn een eigen exploitabel nieuwsblad naar BDU-model voor de hele gemeente. Het redactie- en verkoopteam is druk doende die hooggespannen verwachting waar te maken.


Geplaatst op 30 januari 2015

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.