Herhaalde oproep voor onderzoeksjournalistiek

 

Enkele collega-freelancers hebben al contact met ons opgenomen over mogelijke onderwerpen voor lokale/regionale onderzoeksjournalistiek. Dit naar aanleiding van de nieuwe Regeling Onderzoeksjournalistiek van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Mediaminister Arie Slob heeft hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

 

Voor alle duidelijkheid: een freelancer moet zelf de aanvraag voor subsidie indienen, maar het is natuurlijk wel van belang of een onderzoeksthema interessant is voor een of meer van onze titels (kranten/sites). Daarom is overleg vooraf wel zo praktisch.

 

Er is volgens het fonds subsidie beschikbaar voor (freelance) schrijvende-, audiovisuele- en fotojournalisten die langere tijd aan een onderzoek willen werken. ,,Journalisten kunnen individueel of in een samenwerkingsverband subsidie aanvragen. Jonge journalisten worden nadrukkelijk uitgenodigd om subsidie aan te vragen. Een deel van de beschikbare gelden is bestemd voor projecten gepubliceerd door lokale en regionale media.”

 

De beschikbare vergoeding bij een goedgekeurde aanvraag is 1.750 euro per persoon per fulltime maand. De eerstvolgende deadline voor het indienen van een subsidie-aanvraag is 29 oktober 2018, 9.00 uur.

 

Kijk hier voor meer informatie over de subsidieregeling.


Geplaatst op 3 september 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.