Op onze sites en in kranten willen we meer actieve journalistiek. Niet afwachten wat mensen te melden hebben, maar vooral wat we zelf willen vertellen. Niet wat je verteld wordt, maar wat je wilt weten!
Dat is niet altijd even makkelijk. Een goed begin kan de zogenaamde Issuekalender zijn. Deze is beschikbaar op internet en daar staan alle ‘De Dag van…’ en ‘De Week van…’ op. Zo hebben we in november bijvoorbeeld de ‘Nationale Inbraak Preventie Weken’, waar je bijvoorbeeld met een nep-inbreker op stap kan, voor Internationale Mannendag (19 november) zou je eens langs kunnen gaan bij een hippe barbier die alleen mannen knipt en scheert en kun je op E-mail-loze Vrijdag (29 november) eens langs bij de plaatselijke postduivenvereniging.
Kortom: zorg voor een originele insteek. De concurrent heeft het niet en het zijn hartstikke leuke lokale, originele verhalen. Succes!
BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.
Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.