Het Ultieme Kuilenburgse Woord

In samenwerking met Culemborger Arjan Pothuizen organiseert de Culemborgse Courant de verkiezing Het Ultieme Kuilenburgse Woord. Via de website werden woorden ingestuurd, waar een zeskoppige jury een top vijf uit selecteerde.

 

De jury bestaat uit burgemeester Gerdo van Grootheest, Yvonne Jakobs, lid van Voet van Oudheusden, en de Culemborgers Frans Waroux, Julia Suitela en Reda El Makhloufi. Frans is ridder in de Orde van Oranje Nassau, Julia is leerlinge van het KWC en heeft Molukse roots, Reda is leerling van Lek en Linge en heeft wortels in Marokko. Ook onze eigen columniste Els van Hooff, zij schrijft altijd in het Kuilenburgs, hebben wij gevraagd toe te treden tot de jury.

 

Op dit moment kan er gestemd worden op de top vijf van de jury. Het woord met de meeste stemmen wordt Het Ultieme Kuilenburgse Woord. Dit wordt op de 600ste verjaardag van Culemborg, 6 december, bekend gemaakt door de jury, in het gemeentehuis.


Geplaatst op 30 november 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.