Highlight bij iedere productie

website
De meesten van jullie zijn inmiddels bekend met de highlight voor de website, ook wel eens ankeiler of verwijzing genoemd. In alle gevallen wordt hiermee een kort bericht van enkele honderden tekens bedoeld. Dit dient snel na het plaatsvinden van een gebeurtenis (raadsvergadering, sportwedstrijd, interview, etc.) online gepubliceerd te worden. Het beleid van BDUmedia is er op gericht van alle grotere verhalen een verwijzing, highlight of ankeiler te publiceren.
Dit uitgangspunt blijkt nog niet bij iedereen bekend. Derhalve deze kattebel. Wij willen jullie vragen van iedere grotere productie ook een kort, uniek bericht voor de website aan te leveren. Let op: dit artikeltje behelst dus méér dan de lead van het hoofdverhaal, zoals sommigen gewend zijn.
Met het publiceren van de highlight, ankeiler of verwijzing willen we de positie van de website als snel nieuwsmedium versterken. Tevens zetten we het papier neer als platform waar achtergrondinformatie wordt gepubliceerd. Dit past helemaal bij de transmediale richting waar BDUmedia voor heeft gekozen.

Geplaatst op 30 oktober 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.