Hoofddorp nu ook in Pubble

Na een paar maanden met content-management-systeem NEO de krant maken, is op 22 februari ook vestiging Hoofddorp overgestapt op het systeem PUBBLE. Dit systeem wordt nu door alle redacties van BDU gebruikt.

 

Het heeft heel wat voeten in aarde om een nieuw systeem in te voeren. Naast het redactionele gedeelte, moeten ook alle advertenties anders worden ingeboekt en dergelijke. Kortom: een groot project dat nu in theorie voltooid is.

Voor de redactie is het even wennen, maar het systeem is op veel punten een stuk gebruiksvriendelijker dan NEO. Ook verschijnen artikelen veel sneller op de site en dat werkt prettig.

Met NEO hebben we met een klein clubje freelancers geëxperimenteerd om artikelen door de freelancer zelf op de pagina te laten zetten. Dan kan de freelancer goed zien of het past, er kan een passende kop bij geplaatst worden en het juiste foto-materiaal staat dan op de pagina. Dat is allemaal gelukt!

De komende weken gaan we, voor zover mogelijk, alle freelancers uitleggen hoe dit werkt, zodat op korte termijn iedere freelancer direct op de pagina plaatst, zodat het artikel sowieso in de krant staat en dat de freelancer nooit te veel of te weinig schrijft. In principe werkt het eenvoudig en zullen alle freelancers een uitleg op papier (mail) krijgen. Voor diegenen die er niet uitkomen, worden korte uitleg-bijeenkomsten gehouden.

 


Geplaatst op 2 maart 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.