'Impactrijke' bijeenkomst freelancers BDUmedia

bk23stfreelancer

,,Een aangename samenkomst in een echt theater. Mooie anekdotes, oude bekenden weer eens gezien, een prettige presentator, zang en wijn en persprijzen ter motivering en stimulering. Mooie bijeenkomst!”

 

Met die woorden vatte één van de bijna tachtig aanwezigen de jaarlijkse bijeenkomst voor freelancers van BDUmedia samen op donderdagavond 9 juni in het Barneveldse Schaffelaartheater.

 

‘De impact van lokale media’ was deze keer het centrale thema. En dat publicaties in de lokale kranten en op websites en sociale media impact ofwel effect hebben, wist gastpresentator Klaas Drupsteen uit eigen ervaring. Drupsteen is voormalig televisiepresentator, vinoloog en heeft een wijnwinkel in Culemborg. Hij is ook freelancer en schrijft ‘cursiefjes’ voor de Culemborgse Courant.nl over bijzondere ontmoetingen met klanten. ,,Na de publicatie van de eerste cursiefjes, sprak elke bezoeker me daarop aan.”

 

Klaas kreeg van collega-freelancers diverse andere voorbeelden te horen over de impact van lokale journalistiek. Zoals van het sportduo Wim van Kessel en Eip Janssen van Ede Stad.nl (bekend bij alle sportclubs in de gemeente Ede), Sandra van der Meulen van Veluweland.nl (verhaal met een zwerver in Nunspeet) en van Maria Koster van Hoog en Laag.nl (‘een piepklein stukje in de krant met een oproep en je krijgt heel veel reacties’).

 

bk23stfreelancer

Hoofd content Norbert Witjes en uitgever/directeur Wiljo Klein Wolterink werden door Klaas bevraagd over ‘Het jaar van de kwaliteit’. Na een tijd van reorganisatie is het nu tijd om (extra) aandacht te besteden aan de inhoud van zowel kranten als websites en social media. Daarbij spelen zowel de redacteuren als freelancers een belangrijke rol, betoogden ze. Goed overleg, journalistieke begeleiding en ‘feedback’ zijn cruciaal.

 

bk23stfreelancer

In het programma was vier keer tijd ingeruimd voor Caroline Voorbergen, in Mexico bekend als Carolina de Holanda. Caroline, ook freelancer bij BDUmedia, zong Mexicaans-Nederlandse liedjes, die met luid applaus werden ontvangen. Ook de wijnproeverij met een witte en rode wijn uit de winkel van Klaas Drupsteen viel letterlijk in de smaak.

 

De jaarbijeenkomst werd afgesloten met de uitreiking van de BDU Persprijzen, waarover elders op deze site meer. Daarna was het de hoogste tijd voor ontmoeting, netwerken en een frisse borrel in de foyer van het theater.

 

Bovenstaande foto´s zijn gemaakt door Jacob-Carl Pauw.

 


Geplaatst op 10 juni 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.