Indrukwekkende cijfers rond berichtgeving Koningsdag

De verslaggeving rond Koningsdag heeft onze digitale kranten bepaald geen windeieren gelegd. Daags na het geslaagde evenement overlegt de redactie indrukwekkende cijfers. Met name voor de website van De Stad Amersfoort waren Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april topdagen.

 

Op Koningsdag werkten 14 collega’s in Amersfoort én twee collega’s van de nieuwsdienst vanuit huis aan in totaal zeven liveblogs voor: Stad Amersfoort, Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Woudenberger, Soester Courant, Baarnsche Courant en Barneveldse Krant.

 

De online-doelstellingen, die we vooraf hadden bepaald op basis van de scores van vorig jaar, haalden we in bijna alle gevallen. Stad Amersfoort noteerde een plus van 925 procent in het aantal paginaweergaven en een plus van 1022 procent in het aantal unieke bezoekers, ten opzichte van vorig jaar.

 

Op Koningsdag werden er ook tientallen video’s (in heel Nederland) op onze websites geplaatst. Die werden ook tienduizenden keren bekeken.

 

Via onze marketing-afdeling was geregeld dat bezoekers van Koningsdag in Amersfoort op de foto konden met een grote Koningsdag-voorpagina van De Stad Amersfoort. In totaal leverde dat 195 foto’s op, die we ook weer online konden gebruiken als goede promotie voor onze titel.

 

Een ander winstpunt en bij-effect van dit online-project is dat we vooraf veel contact hadden met correspondenten van al onze titels. Deze correspondenten vonden het (merkten wij) erg leuk om aan het project mee te werken. Ze leverden video’s, terwijl ze dat nog nooit gedaan hadden bijvoorbeeld. Pure winst en wat ons betreft smaakt dat naar meer.

 

Iedereen die mee heeft gewerkt, gedacht en gekeken: bedankt voor jullie appjes, mailtjes en reacties. Op naar het volgende project!


Geplaatst op 29 april 2019

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.