Informele bijeenkomst in de Kromme Rijnstreek

De vaste medewerkers en freelancers van de titels Bunniks Nieuws.nl, Houtens Nieuws.nl en Wijks Nieuws.nl kwamen vorige week samen in de Watertoren van Werkhoven (foto), centraal in de regio. Daar werd, onder het genot van een hapje en een drankje, bijgekletst en vooral kennis gemaakt met nieuwe mensen.

De afgelopen maanden kwamen er verschillende freelancers bij, met elk hun eigen specialisatie en interessegebieden. Zo schrijft Mireille de Putter in Bunniks Nieuws.nl de serie ‘Aan Tafel’ waarbij ze elke maand een artikel publiceert nadat ze bij mensen heeft meegegeten. Ze stelt vragen over eten en over het leven als geheel.

Martin Monkel is de nieuwe politiek correspondent voor Houtens Nieuws.nl en Karin Tim schrijft vanuit Wijk bij Duurstede artikelen voor de zakelijk nieuwspagina. Wouter de Kleyn was aanwezig als columnist van Bunniks Nieuws.nl. In totaal gingen veertien mensen op de uitnodiging in.

Sommigen hadden elkaar nog nooit eerder gezien, anderen wonen bij elkaar in de straat. Het plan is om elk jaar een dergelijke bijeenkomst te houden, om betrokkenheid te krijgen en te houden bij elkaar en bij de producten die we maken.

Vrijdag 8 december staat de volgende ontmoeting voor freelancers op het programma. De medewerkers in de regio Alblasserwaard ontmoeten elkaar dan.


Geplaatst op 1 december 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.