Inzendingen gezocht voor een 'Kei van een journalist'

BDUmedia

De gemeente Amersfoort heeft een aantal jaar geleden een eigen persprijs in het leven geroepen. Eén en ander met als doel de kwaliteit van de lokale berichtgeving te stimuleren. Fien Vermeulen, destijds als correspondent verbonden aan De Stad Amersfoort, was één van de winnaars.

 

De mogelijkheid om voor de editie van 2016 in te schrijven is weer geopend. Dus elke BDU-freelancer die iets in De Stad Amersfoort of iets over de stad heeft gepubliceerd in het afgelopen jaar, is van harte uitgenodigd producties in te sturen. Inzenden kan tot 1 oktober 2016. De winnaar kan rekenen op een prijs van 1.000 euro.

 

Daarnaast wordt een prijs uitgereikt voor jong, aanstormend talent. De maker/journalist hoeft niet in Amersfoort te wonen. Enkele criteria:

  • Gepubliceerd tussen 1 september 2015 en 1 september 2016
  • Gepubliceerd in/uitgezonden via lokaal, regionaal of landelijk (nieuws)medium
  • Openbaar toegankelijk voor Amersfoorters

 

Belangstellenden kunnen ook het werk van iemand anders inschrijven voor de prijs, mits diegene zijn/haar toestemming daarvoor geeft. Meer informatie over de criteria en het inschrijfformulier op www.amersfoort.nl/journalistiekeprijs.

 

De onafhankelijke jury bepaalt wie de prijzen winnen en bestaat uit de Amersfoorters:

–      René van Zanten (algemeen directeur Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en juryvoorzitter)

–      Tijs van den Brink (EO-presentator)

–      Nina Eikens (redacteur NOS Radio 1 Journaal en NOS Journaal)

–      Siebe Sietsma (onderzoeksjournalist RTL Nieuws)

–      Alex Engbers (voormalig hoofdredacteur van de regionale krant de Stentor).

 

Meer informatie via de site of bij Daan Bleuel (d.bleuel@bdu.nl)


Geplaatst op 1 juli 2016

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.