Inzendingen voor BDU-persprijzen gezocht

Schaffelaartheater

 

Om de kwaliteit van het journalistieke werk van onze freelance correspondenten te stimuleren, hebben we besloten BDU-persprijzen in het leven te roepen. De prijzen zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Barneveldse Schaffelaartheater (foto) worden uitgereikt. Zoals de zaken er nu voor staan, zal de bijeenkomst begin mei 2015 worden gehouden. 

 

Het gaat om prijzen voor geschreven artikelen én voor beeldmateriaal. We roepen iedereen die het gevoel heeft in het bijna achter ons liggende jaar (2014) artikelen te hebben geschreven, dan wel foto’s te hebben gemaakt die de middelmaat ontstijgen, ons dat te laten weten. De jury hanteert verschillende criteria om de inzendingen te beoordelen. Dat kan zijn omdat het heel mooi is opgeschreven, maar het kan ook zijn dat het artikel een enorme impact bleek te hebben (opgestapte wethouder na journalistieke onthullingen).

 

Het hoeven dus niet per se grote verhalen te zijn geweest. Ook een pittig eenkolommertje kan al diepe sporen in de samenleving trekken. Hetzelfde geldt voor de beoordeling van fotografie. We verwachten zowel artistiek en fototechnisch fraai materiaal, als foto’s die op de één of andere manier het verhaal ondersteunen of op een andere manier vertellen.

 

We zien inzendingen (maximaal twee per correspondent) vanaf nu heel graag tegemoet. Meer informatie over het aanleveren of tips kunnen jullie kwijt bij de Content Managers (Daan Bleuel – d.bleuel@bdu.nl, Alex Monster – a.monster@bdu.nl of Wim Vonk – w.vonk@bdu.nl).


Geplaatst op 27 november 2014

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.