Is werken in Pubble makkelijk?

Steeds meer freelancers van BDUmedia werken in redactiesysteem Pubble. Sterker nog; de titels in het cluster ‘Barneveld’ maken deze week de overstap. Aanvankelijk schoorvoetend. ,,Moet dat?” vroegen sommigen hardop, ,,Dan moet ik weer een nieuw systeem leren.”

 

Vooral voor de oudere garde valt de opmars van digitalisering niet altijd mee. Maar meestal wordt de soep niet zo heet gegeten als ‘ie opgediend wordt. Proberen is leren, toch? En zo blijkt het ook te gaan in de praktijk.

 

Bovendien is er een uiterst praktische handleiding. In vergelijking met het vorige systeem Neo, is Pubble een stuk gebruiksvriendelijker. ‘What you see is what you get’. Inderdaad, de gebruiker kan met het verversingsteken op de pagina gelijk zien hoe het artikel – eventueel plus foto – op de pagina komt te staan. Dat is wel zo praktisch. Wie teveel typt, gaat letterlijk en figuurlijk over de schreef. De letters worden dan rood.

 

Soms is het nog wel even oefenen met de ‘stijlen’. Gelukkig kan de redactie – als nodig – later nog bijspringen. ,,En hoe gaat het nou met het Pubblen?” vroeg contentmanager Marieke van der Leij -actief in het cluster Noord-Holland, waar alweer een paar maanden met Pubble wordt gewerkt- onlangs aan een correspondent. ,,Pubble? Oh ja. Nou eigenlijk van een leien dakje.”


Geplaatst op 23 februari 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER
BDUmedia

BDUmedia vindt zijn oorsprong in de ‘Barneveldsche Boek-, Courant- en Handelsdrukkerij’, die in 1871 werd opgericht. BDUmedia exploiteert en geeft inhoud aan lokale media en vak- en publieksmedia. Dat doen we met een breed scala van kanalen. Bijvoorbeeld met de gedrukte Barneveldse Krant (die op 7 oktober 2017 op de kop af 146 jaar bestond). Ons mediahuis is een slanke en flexibele organisatie. Van daaruit regisseren en verwerken we de content van onze merken.

  

Meer dan 400 externe producenten (freelancers en ZZP’ers) dragen het merendeel van de inhoud aan. BDUmedia wil met haar lokale media dé nieuwsproducent van Nederland zijn. Het werkgebied strekt zich uit van de Noordzeekust tot aan de Duitse grens. De vak- en publieksmedia, waartoe bijvoorbeeld de tijdschriften Tegel Totaal en Natuursteen behoren, bedienen vooral een selectief lezerspubliek dat behoefte heeft aan hoogwaardige niche-informatie. Naast BDUmedia is er BDUprint. In deze werkmaatschappij worden kranten en tijdschriften gedrukt.